Ikke Hovedløse Høns

De offentlige ansatte bruger for megen tid på kontrol og dokumentation

Mindre kontrol af offentlige ansatte

  • Danmark har historisk set fungeret sådan, at vi ikke har ret meget kontrol, men til gengæld en masse tillid. Følelser og fornuft bliver brugt på en særlig måde, som ligger til grund for alle vores bærende institutioner – vores Grundlov, retsvæsen og demokrati.
  • Skru ned for kontrollen. De offentlige ansatte er ikke hovedløse høns. Vores velfærdssamfund er i krise. Manglen på arbejdskraft vil kun vokse, og det samme vil utilfredsheden. Løsningen er mere nærvær og mindre detailregulering. Tillid og frihed til lokale løsninger og de ”varme hænder” skal være bærende værdier for konservative.

Mindre offentlige styring

Offentlige ansatte  er mennesker, som har taget en fagprofessionel uddannelse, og som er gået ind i det offentlige, fordi de gerne ville gøre noget godt for deres medmennesker, og er klædt på med de faglige kompetencer, det kræver at løfte opgaven.

Offentlige medarbejdere er veluddannede og er i højere grad end privatansatte drevet af ønsket om at bidrage til samfundets fælles bedste.

Generelt er der god grund til at have tillid til de offentlige medarbejderes evner til at løfte opgaven. Derfor er det trist når gnisten blegner. Mange offentlige ansatte oplever, at tiden går fra kerneopgaven til dokumentation og administration, der ikke giver mening. Dokumentation og administration tager tid fra kerneopgaven. Aktiviteten med børnene i børnehaven, undervisningen i skolen, omsorgsopgaven i plejesektoren, sygeplejen på hospitalerne og ikke mindst for politibetjentens arbejde på gaden.

Lad os genskabe tilliden til den offentlige ansatte. I Danmark har vi en veluddannet offentlig sektor. Vi skal give de offentlige ansatte plads til at udføre deres meningsfulde arbejde.